SKOTTSBERG Braadpan 28 cm
Inhoud:
SKOTTSBERG® – Cast Iron Cookware
Het duurzame en gezonde alternatief voor de synthetische antiaanbaklaag!
Deze SKOTTSBERG® Cast Iron braadpan wordt gewaardeerd om een aantal bijzondere eigenschappen. De pan is pre-seasoned, dat wil zeggen dat de pan is ingebrand met plantaardige olie en direct na aankoop klaar is voor gebruik. Deze braadpan is gemaakt uit één stuk traditioneel gegoten slijtvast gietijzer. De pan kan snel warm worden, toch is het erg belangrijk dat je de braadpan juist langzaam laat opwarmen om te voorkomen dat de bodem van de pan oververhit raakt en krom trekt.
Deze braadpan wordt geleverd met een gietijzeren deksel. Deze deksel is voorzien van ‘spikes’ aan de binnenzijde, waardoor vocht zich verzamelt en terugvalt op de ingrediënten. Hierdoor wordt je gerecht continu bevochtigd en zal het extra mals en sappig blijven.
De Cast Iron braadpan heeft een hittebehandeling ondergaan, waardoor hij roest- en krasbestendiger is geworden. Deze braadpan kan hoge temperaturen verdragen en wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan alleen het bakken van vlees. Deze braadpan is zeer geschikt voor het braden van stukken vlees, het stoven van vlees, frituren en het bereiden van overheerlijke soepen. Deze gietijzeren braadpan is niet alleen sterk, robuust en onverwoestbaar, hij is ook geschikt voor iedere warmtebron. Koken op inductie, open vuur en in de oven is voor deze braadpan geen probleem.
Deze SKOTTSBERG® Cast Iron braadpan is duurzaam en energiebesparend en staat bij het juiste gebruik voor levenslang kookplezier! Deze braadpan heeft een diameter van 28 cm en weegt ca. 6150 gram.
Hoe gebruik je de gietijzeren braadpan? Om te voorkomen dat voedsel aan de bodem gaat kleven is het belangrijk dat je de volgende stappen doorloopt. Voordat je gaat bakken haal je de ingrediënten uit de koelkast, zodat deze al op kamertemperatuur kunnen komen. Plaats de braadpan op de warmtebron. Laat de pan langzaam op een laag vuurtje op temperatuur komen en voeg pas olie of boter toe als de pan goed warm is geworden. Dit neemt een aantal minuten in beslag. Zorg ervoor dat je bij het eerste gebruik van de pan iets meer olie of boter gebruikt, om te voorkomen dat (eiwitrijk) voedsel snel aan de pan blijft kleven. Dep je ingrediënten zo veel mogelijk droog voordat je ze in de pan legt. Laat de ingrediënten die toch iets blijven kleven aan de bodem rustig bakken, zonder te proberen deze los te krijgen van de bodem. Zet eventueel het fornuis wat zachter en wacht rustig tot het voedsel loskomt van de bodem.
Deze SKOTTSBERG® Cast Iron braadpan is duurzaam en energiebesparend en staat bij het juiste gebruik voor levenslang bak en braad plezier! Deze braadpan met deksel heeft een diameter van 28 cm. Koken op inductie, open vuur en in de oven is voor deze stoofpan geen probleem. Lees en bekijk wel voor het gebruik hoe je de gietijzeren hapjespan het beste kan gebruiken en onderhouden.
Naast de braadpan bestaat deze SKOTTSBERG Cast Iron pannenserie uit koekenpannen met een diameter van 24 en 28 cm, een hapjespan van 31,5 cm, wokpan 34 cm, Grillpannen van 24 en 28 cm, een poffertjespan 24 cm en de braadpan 28 cm. Is deze stoere braadpan toch niets voor jou? Bekijk dan hier onze uitgebreide braadpannencollectie
SKOTTSBERG Cast Iron
Gietijzeren Braadpan 28 cm
art. nr. 532672
Inhoud:
Productspecificaties:
Bekijk hieronder:
Onlinepannnen.nl is dé online pannenwinkel met het grootste assortiment en de bekendste merken, tegen prijzen die ver onder de winkel adviesprijzen liggen. Onlinepannen.nl is onderdeel van Hensbergen Serviezen V.O.F. te Sliedrecht.